Hamilton wil snel over toekomst beslissen

Peterselieman

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil snel een beslissing over zijn toekomst gaan maken. De 27-jarige coureur staat momenteel onder contract bij McLaren, maar heeft daar een aflopende verbintenis.

De Brit weet dat er na dit jaar stoeltjes vrijkomen bij de topteams Mercedes GP, Ferrari en Red Bull Racing, waardoor hij veel keuze heeft. "Nu zijn we nog vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarschijnlijk zullen we dit thema na de eerste paar races de wereld uit helpen," zei Hamilton tegen Sky Sports.

De coureur staat al sinds zijn dertiende onder contract bij McLaren en wil voorlopig nog niet over zijn toekomst praten. "Ik heb niet zoveel zin om telkens dezelfde vraag te krijgen. We moeten ons richten op ons werk." Gisteren presenteerde zijn team de MP4-27 waarmee geprobeerd wordt dit jaar het Red Bull van Sebastian Vettel af te troeven. "Ik wil elke race waaraan ik deelneem winnen. Als de auto zo goed is als we denken dat die is, is er geen enkele reden om een andere doelstelling te hebben."