Janmaat wees Bundesligaclubs af

Peterselieman

Gisteren werd bekend dat Daryl Janmaat aan het einde van dit voetbalseizoen sc Heerenveen gaat verruilen voor Feyenoord. De 22-jarige rechtsback stond ook in de belangstelling van enkele Bundesligaclubs, maar wees deze af, waardoor hij na Ruud Vormer en John Goossens de derde aanwinst voor de Rotterdammers zal zijn.

"Vanaf het allereerste moment dat Feyenoord interesse toonde, was het voor mij duidelijk dat ik naar De Kuip wilde. Ik heb er in het verleden acht jaar gespeeld, van de F'jes tot de C'tjes. Maar binnen de jeugdopleiding vonden ze mij destijds nog te licht. Vervolgens ben ik via ADO Den Haag en Heerenveen blijkbaar toch weer in beeld geraakt. Dat vind ik héél speciaal, moet ik zeggen", zei Janmaat in het AD.

Hij zei in de Telegraaf dat hij bij de Bundesligaclubs VfB Stuttgart en FC Köln had kunnen tekenen en dat ook Vitesse naar zijn diensten hengelde. "Maar die clubs wilde ik allemaal niet. Het hele Ajax-verhaal speelde voor mij al helemaal niet. Er was maar één club waar ik heen wilde en dat was Feyenoord. Gewoon omdat dat de mooiste club van Nederland is en ik niet naar het buitenland wilde", zei de rechtsback die een aflopend contract in Heerenveen heeft.