[Premier League] Krul held van Newcastle, Arsenal morst punten

Niels (DerMeister)

Arsenal heeft vanavond opnieuw puntverlies geleden. Op bezoek bij Bolton Wanderers bleven The Gunners op een 0-0 gelijkspel steken. Newcastle United wist, mede dankzij een uitstekend keepende Tim Krul, de drie punten mee te nemen bij Blackburn Rovers (0-2).

Bolton Wanderers en Arsenal maakten er voor rust een saaie wedstrijd van. Namens Arsenal was alleen Theo Walcott echt gevaarlijk, maar zijn poging miste doel. Aan de andere kant zorgde Samuel Ricketts namens Bolton voor gevaar, maar ook hij wist het doel niet te treffen.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld heel snel. Robin van Persie was na een uur spelen erg dichtbij zijn honderdste competitiedoelpunt, maar onze landgenoot schoot op de paal. Tien minuten voor tijd was Van Persie opnieuw dichtbij een treffer, ditmaal raakte hij echter de lat. Door de puntendeling lijdt Arsenal voor de vierde keer op rij puntverlies.

Newcastle United wist wel te winnen. Op bezoek bij Blackburn Rovers kwamen The Magpies na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Ryan Taylor. Kort voor rust kreeg Blackburn een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Krul wist de penalty van David Dunn te pareren. De 0-1 stand bleef vervolgens erg lang op het scorebord staan, maar in de blessuretijd van de tweede helft bracht invaller Gabriel Obertan de 0-2 op het scorebord.

Sunderland wist in eigen huis met 3-0 te winnen van Norwich City. Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol, leek tegen West Bromwich Albion af te stevenen op een overwinning, maar WBA kwam in de slotfase nog op 1-1. Aston Villa kwam in eigen huis met 0-2 achter tegen het ambitieuze Queens Park Rangers, waar Djibril Cissé zijn debuut opluisterde met een treffer. Villa vocht zich terug tot 2-2, wat tevens de eindstand was.