[Copa del Rey] Gelijkspel bij Valencia - Barça

Niels (DerMeister)

Valencia en Barcelona hebben woensdag met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste halve finale van de Copa del Rey. Lionel Messi had de winnende op zijn voet, maar faalde van elf meter.

De laatste keer dat Barcelona in het Mestalla aantrad in het kader van de Copa del Rey was ruim een half jaar geleden. Toen werd in de finale verloren van Real Madrid. Dit keer was Valencia de tegenstander en ging het om de heenwedstrijd van de halve finale. Na Real Madrid dus opnieuw een zware tegenstander voor de ploeg van trainer Josep Guardiola.

Vanaf de aftrap lag het niveau van de wedstrijd erg hoog.  Valencia was de betere partij en kwam terecht op voorsprong. Jonas was het die de bal na een klein half uur langs José Pinto werkte. Erg lang kon Valencia niet genieten van de voorsprong. Carles Puyol bracht Barça zo’n vijf minuten later alweer op gelijke hoogte.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Barcelona was naar Valencia gekomen voor de overwinning. Twee minuten na rust leek Alexis Sanchez de Catalanen op voorsprong te brengen. Hij schoot raak op aangeven van Lionel Messi, maar deed dat in buitenspelpositie. De goal werd terecht afgekeurd.

Tien minuten na de thee legde scheidsrechter José Luiz Gonzalez de bal op de stip. Verdediger Miguel Brito legde Thiago Alcáranta neer in de zestien. Messi moest het klusje gaan klaren, maar de Argentijn kreeg de bal niet langs penaltykiller Diego Alves.

Via Dani Alves was Barça nog dichtbij de overwinning. De Braziliaan raakte de paal. Daarna werden beide ploegen niet echt meer gevaarlijk en zal de beslissing volgende week dinsdag vallen in Camp Nou.