Lerares moet strippen

Djeez

Danièle Casadamont uit het Franse Poussan is woedend op Pôle Emploi, het Franse Arbeidsbureau. Zij hebben haar namelijk voorgesteld om voor geld te gaan strippen in een nachtclub. Of we de lerares daadwerkelijk in evakostuum kunnen bewonderen, is nog maar de vraag: de Française is met 53 lentes niet meer een van de jongsten.

Casadamont kreeg onlangs een e-mail van het Franse Arbeidsbureau. Vol verwachting opende ze de post, waarin met de aankondiging 'Nachtclub zoekt stripper, €12 per uur' een passende vacature werd aangeboden. De vrouw is op zijn zachtst gezegd niet blij met het voorstel.

"Als Pôle Emploi al aanbiedt om voor geld uit de kleren te gaan, waar eindigt het dan", vraagt de rijpe vrouw zich af. De vacaturebank weigert echter excuses aan te bieden. "Er is niet aan de hand", zo laat een woordvoerder weten. "Het voorstel is volkomen legaal, er is niets discriminerends aan. Deze vrouw heeft deze baan aangeboden gekregen omdat ze zich heeft ingeschreven voor vacatures in haar regio."

"De e-mails zijn automatisch verstuurd. De computer doet al het werk voor ons", besluit hij. "Daar wringt hem juist de schoen", vindt de oud-lerares. "De machine het werk laten doen is juist het probleem. Het is vandaag de dag al droevig gesteld met het beeld van vrouwen. Het wordt tijd dat ze ermee kappen ons te vragen onze broek te laten zakken."