'Ajax vroeg bankgarantie toen bank dicht was'

Niels (DerMeister)

De mislukte transfer van Mounir El Hamdaoui naar Ajax is zowel in Amsterdam als in Florence nog altijd het gesprek van de dag. Ajax meldde dat de overgang is afgeketst omdat de ploeg er niet uitkwam met El Hamdaoui over de afwikkeling van zijn contract. Fiorentina komt echter met een geheel andere lezing.

De Italiaanse ploeg beweert dat Ajax nog om een bankgarantie vroeg, terwijl de banken in Italië al lang en breed gesloten waren. "Bij een transfer moet je eerst tot overeenstemming komen met de club, dan met de speler. Vervolgens is er de medische keuring en dan kan het contract worden getekend", aldus Pantaleo Corvino, sportief directeur van Fiorentina.

"Dat hebben we allemaal gedaan en niet in de laatste minuten. De speler moest nog wat zaken oplossen met Ajax en keerde terug naar Amsterdam. Om drie uur 's middags stuurden wij het ondertekende contract naar Ajax. Als zij hun handtekening er onder hadden gezet en het hadden teruggestuurd, dan was de transfer rond geweest."

"In plaats daarvan, vroegen zij om 18.36 uur opeens om een bankgarantie", vervolgt Corvino, die nog altijd niet kan snappen dat de zaken zo zijn gelopen. "Toen waren de banken al dicht. Ik kon niets meer doen. Om 19.30 uur stuurde Ajax alsnog het contract, maar toen was het al een half uur te laat."

In Italie sloot, in tegenstelling tot vele andere landen, de transfermarkt gisteren al om 19:00 uur. "Zoiets is me nog nooit gebeurd. Het voetbal wordt te bureaucratisch. Ik ben zeer verbaasd", besloot Corvino, die eerder deze week wel spits Amauri wist te presenteren. Hij komt over van Juventus.