Musicalactrice verslaat filmsterren voor Misérables

dekatophetspek

De Britse Samantha Barks heeft de rol van Eponine te pakken in de muziekfilm Les Misérables. De musicalactrice, die met de film haar debuut maakt op het witte doek, is verkozen boven sterren als Taylor Swift, Scarlett Johansson, Evan Rachel Wood en Glee-ster Lea Michele, die ook audtitie deden.

De 21-jarige Barks, die in Groot-Brittannië bekend werd van een talentenjacht van de BBC, kreeg het nieuws dinsdagavond te horen na haar laatste optreden in de musical Oliver in het Britse Manchester. Producent Cameron Mackintosh bracht haar na het optreden het goede nieuws.

"Het was een enorme verrassing, ik ben in shock", zei Barks in het BBC-programma Breakfast. Ze heeft de rol van Eponine eerder gespeeld in het theater.

Les Misérables is gebaseerd op de gelijknamige musical die weer een bewerking is van het boek van Victor Hugo dat zich afspeelt in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Het romantische drama wordt geregisseerd door Tom Hooper, die vorig jaar een Oscar won voor The King's Speech. Barks is in de film te zien naast onder andere Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russell Crowe.

 
Samantha Barks gaf al een voorproefje bij de Brit Classic Awards in 2011.