Lijkschouwer Amy Winehouse geeft fout toe

Redactie

De lijkschouwer van Amy Winehouse heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt. De man stelde zijn vrouw aan als autopsieassistent, maar zij was niet gekwalificeerd. "In november werd duidelijk dat ik een fout heb gemaakt bij het selectieproces", verklaarde de patholoog-anatoom dinsdagavond, schrijft boulevardkrant The Sun.

Desondanks staat de lijkschouwer achter de resultaten. "Ik ben er zeker van dat alle onderzoeken correct zijn verlopen." Zijn echtgenote legde haar baan als autopsieassistent in november neer omdat ze niet aan de eisen voldeed.

Lijkschouwers mogen in Groot-Brittannië pas worden benoemd als ze minimaal vijf jaar ervaring hebben in zowel de juridische als medische wereld. De vrouw van Winehouses patholoog-anatoom heeft volgens The Sun slechts tweeënhalf jaar ervaring. Daarom zouden de dertig zaken waaraan zij werkte, waaronder die van Winehouse, ongeldig kunnen worden verklaard.

Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. Na uitvoerig onderzoek bleek in oktober dat de zangeres overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Haar bloed bleek vijfmaal de toegestane limiet voor autorijden te bevatten.