Nintendo kondigt grootse WiFi-plannen aan

Roy

Nintendo of Europe kondigt een nieuwe samenwerking aan met free-hotspot.com, 's werelds grootste internationale netwerk van exclusieve gratis Wi-Fi Hotspots. 

Dankzij deze samenwerking krijgen Nintendo 3DS-bezitters toegang tot meer dan 5000 Wi-Fi hotspots in 21 Europese landen. Je Nintendo 3DS zal automatisch verbinding kunnen maken met het netwerk van free-hotspot.com in veel van de grootste fastfoodrestaurants en toonaangevende hotelketens, onder meer McDonald's, Burger King, KFC, Subway, Ibis Hotels en Etap Hotels.

Eenmaal verbonden met het internet, kun je via SpotPass automatisch content ontvangen op je Nintendo 3DS-systeem, zelfs wanneer je systeem in de slaapstand staat. De exclusieve content die je op deze manier ontvangt, bestaat bijvoorbeeld uit 3D-video's van de Nintendo Video-dienst, berichten, extra content voor je software en systeemupdates. Je ontvangt dit gratis, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ook kun je de Nintendo eShop te bezoeken. In deze virtuele winkel van Nintendo kun je de nieuwste downloadable titels voor Nintendo 3DS en klassiekers voor Nintendo Virtual Console aanschaffen, downloaden en spelen.

Laurent Fischer, Managing Director of European Marketing & PR van Nintendo of Europe: "Gezien hun uitgebreide Europese netwerk van Wi-Fi-toegangspunten, was het een logische beslissing om samen te werken met free-hotspot.com. De toegangspunten bevinden zich voornamelijk in populaire restaurants en hotels, plaatsen die mogelijk regelmatig door Nintendo 3DS-bezitters worden bezocht. We adviseren alle Nintendo 3DS-bezitters om hun voordeel te doen met de nieuwste systeemupdate, die goed is voor een hele reeks nieuwe functies en verbeteringen, inclusief de mogelijkheid om 3D-filmpjes te maken."

Joseph Brunoli, Managing Director van Anacapa Holdings, Ltd., de beheerder van het free-hotspot.com netwerk, voegt daar aan toe: "Ons uitgebreide netwerk van Wi-Fi hotspots in Europa voorziet Nintendo 3DS-gebruikers van een snelle en betrouwbare internetdienst voor onderweg. Het is ons een groot genoegen om samen te werken met Nintendo en deze belangrijke samenwerking aan te mogen kondigen."