[Copa del Rey] Bilbao met een been in finale

Peterselieman

Athletic Bilbao heeft dinsdag een stap gezet op weg naar de finale van de Copa del Rey. In de heenwedstrijd van de halve eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi werd met 2-1 gewonnen van het nietige Mirandes. Fernando Llorente scoorde beide doelpunten van de bezoekers in de eerste helft. In blessuretijd zorgde Ander Lambarri voor de aansluitingstreffer. De return in Bilbao staat voor volgende week op het programma.

Mirandes, dat op weg naar de laatste vier Primera Divisiónploegen Villarreal, Racing Santander en Espanyol uitschakelde, had in het eerste halfuur weinig in te brengen. Llorente opende na zeventien minuten de score en verdubbelde de marge negen minuten later. Daarna haalde Athletic de voet van het gaspedaal.

Met name na rust kreeg Mirandes de kans om mee te gaan doen in de wedstrijd. Dat deed de thuisploeg vol overgave, maar het vergat daarbij niet om te verdedigen. Achterin hield Mirandes de deur dicht, maar ook voorin ging de bal er niet in. Pas in blessuretijd scoorde de thuisploeg nog. Lambarri schoot knap raak na een pass van Cesar Caneda.