FOK!filmtips van de dag: The Fountain

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Last Legion

Vandaag is het weer een fijne filmavond op de televisie. RTL7 is de zender van de avond. Om 20.30 uur is op die zender de film The Last Legion (2007) te zien. In de film zien we de belevenissen van een groep Romeinse soldaten die in het Verenigd Koninkrijk op zoek moeten naar de ontvoerde keizerlijke troonopvolger Romulus Augustulus. Regisseur Doug Lefler maakte eerder naam als regisseur van tv-series zoals Hercules: The Legendary Journeys en Xena: Warrior Princess.

The Fountain 01

Om 22.30 uur is op RTL7 de FOK!filmtip van de dag. The Fountain is een film die je eigenlijk niet goed uitleggen kan zonder een spoiler weg te geven. The Fountain bestaat namelijk uit een drietal verhalen die elk in een ander tijdstip afspelen en die elk een andere visie geven op het einde van een leven. Deze film is als een sprookje voor volwassenen. Een rolprent die nog dagenlang in je hoofd kan blijven rondspoken. Voor de enkeling die nog twijfelt: deze film is van Darren Aronofsky, die ook de cultklassieker Pi, The Wrestler, Black Swan en het sublieme Requiem For A Dream heeft geregisseerd. En dan noem ik nog niet eens de prachtrollen van onder meer Hugh Jackman, Rachel Weisz en Ellen Burstyn.

The Fountain 02

Voor de nachtbrakers en langslapers is er tenslotte om 01.10 uur op BBC1 de film Man on the Moon met onder meer Jim Carrey, Danny DeVito en Courtney Love. De film gaat over het, best wel treurige, leven van de acteur Andy Kaufman. Kaufman begon zijn leven als standup komediant maar heeft daar maar weinig succes mee. Dat verandert als hij zich gaat richten op het imiteren van Elvis Presley. Kaufman breekt door bij het grote publiek als Latka Gravas in de serie Taxi. Nadat zijn televisiecarrière in het slop is geraakt probeert Kaufman een nieuwe start als professioneel worstelaar. Man on the Moon is een film die bewijst dat Carrey ook ontzettend goed serieuze rollen kan spelen.

Man On The Moon

Veel film kijkplezier.