Mogelijk DLC voor Mario 3D Land

Roy

Nintendo-baas Iwata heeft aangegeven dat het goed mogelijk is dat er in de toekomst extra levels te downloaden zullen zijn voor Super Mario 3D Land voor Nintendo 3DS. Op die manier kunnen ze gedurende een langere periode geld verdienen met dezelfde game.

In het huidige fiscale jaar draait Nintendo 3DS nog niet helemaal op volle toeren. Het aantal gebruikers is nog niet zo groot als dat het zou kunnen zijn en de beschikbare games kunnen nog niet het potentiële aantal verkopen dat je verwacht. Nintendo gaat er wel van uit dat titels als Mario Kart 7 en Super Mario 3D Land gedurende de gehele levenscyclus van de 3DS goed blijven verkopen.

Nu Nintendo echter ook wil gaan inzetten op de digitale markt met het Nintendo Network liggen daar volgens Iwata ook kansen. Op dit moment is het namelijk zo dat een gamer vaak zijn interesse verliest in een game zodra deze uitgespeeld is. Met extra levels kun je gamers langer geïnteresseerd houden in dezelfde game. Op die manier wordt een game ook nooit 'oud' wat mogelijk ook meer nieuwe kopers aantrekt omdat men het blijft spelen. Iwata noemde expliciet Super Mario 3D Land waar extra levels voor gemaakt zouden kunnen worden. Een ander voorbeeld is Wii Fit Plus dat nu uitgebracht is als retail-release maar in de toekomst gewoon DLC zou kunnen zijn.

DLC is niet geheel vreemd voor Nintendo. Met een aantal Professor Layton-titels is het al mogelijk om extra puzzels te downloaden en ook in Dragon Quest IX zijn extra missies te downloaden. Wat de exacte plannen van Nintendo op dit moment zijn wil men nog niet bekendmaken, maar meer en grotere DLC lijkt een gegeven.