Sutil biedt Lux opnieuw excuses aan

Peterselieman

Adrian Sutil heeft op de eerste dag van de rechtszaak die Eric Lux tegen hem aangespannen heeft opnieuw zijn excuses aan de Luxemburger aangeboden. De Duitser had vorig jaar in een discotheek in Shanghai Lux verwondt met een champagneglas. Hij benadrukte ook vandaag dat dit per ongeluk gegaan was.

De Genii Capital-medeoprichter moest zich in het ziekenhuis laten voorzien van twintig hechtingen in de hals. Sutil bood meteen zijn excuses aan af zei voor de rechter in München dat hij alles geprobeerd heeft om de kwestie de wereld uit te helpen. Hij zou ook Lux voorgesteld hebben om een donatie te doen aan diens liefdadigheidsorganisatie in Afrika. "Ik heb hier echt heel veel spijt van. Dit is nooit mijn bedoeling geweest," meldde Sutil aan Reuters.

Op zijn beurt vindt Lux dat Sutil hem persoonlijk excuses aan had moeten bieden in plaats van naar de telefoon te grijpen. De Luxemburger heeft Sutil aangeklaagd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Morgen gaat de rechtszaak verder tegen de teamloze coureur die een jaar voorwaardelijk tegen zich heeft horen eisen.