Fer: "McClaren geeft me veel vertrouwen"

Sjors (Sj0rSz)

Leroy Fer lijkt opgeleefd bij FC Twente. Het vertrek van Co Adriaanse en de komst van Steve McClaren lijkt voor hem goed uit te pakken.

Fer werd afgelopen zomer overgenomen van Feyenoord, maar bleef onder trainer Adriaanse vaak op de bank. Sinds McClaren aan het roer staat lijkt de middenvelder op te bloeien. Vanmiddag wist hij een doelpunt mee te pikken tegen FC Groningen (4-1 zege). Fer voelt zich nu gelukkig bij Twente.

"Het lijkt soepeler te lopen in de tweede seizoenshelft", zei hij tegen NUsport. "De trainer geeft me veel zelfvertrouwen en dat komt mijn spel ten goede. Na de winterstop hebben we twee keer een grote uitslag neergezet. Ik ben in vorm, de trainer zegt simpel te blijven spelen. Dat gaat goed.”

Fer zag vlak voor de wedstrijd dat zijn oude club Feyenoord won van Ajax. "Ik ben echt blij dat het uiteindelijk 4-2 is geworden. Je bent natuurlijk meer met je eigen wedstrijd bezig, maar ik ging met een lekker gevoel de wedstrijd in met de wetenschap dat Feyenoord zo’n belangrijke wedstrijd had gewonnen. Die liefde voel ik nog steeds. Ik vind het heel mooi voor de boys."