Resident Evil op GameBoy Color? Doneer!

Roy

Eind jaren 90 werd er gewerkt aan een port van de eerste Resident Evil. Nu is dat op zich geen nieuws aangezien de game op verschillende platformen verscheen, maar het betrof hier een port naar GameBoy Color.

De game is uiteindelijk nooit officieel uitgekomen omdat Capcom niet tevreden was over de kwaliteit, maar desondanks zwerven er een aantal prototypen van de game rond. De game is voor ongeveer 90% af en speelbaar via emulators.

De prototypen van de game zijn in handen van een verzamelaar en als er genoeg geld gedoneerd wordt worden de roms vrijgegeven op internet. Er zullen twee versies vrijgegeven worden zodra er 2000 dollar ingezameld is. Volgens degene die de inzamelingsactie organiseert is de donatie nodig om kosten te dekken en wordt er geen geld verdiend.

re re

re

Voor details omtrent de inzamelingsactie en speelbaarheid van beide prototypen kun je terecht op het forum van Assembler

In 2002 verscheen overigens wel Resident Evil Gaiden voor GameBoy Color, dit was een topdown-kijk op de serie waarbij aanvaringen met vijanden in first person view uitgevochten werden.