De Boer: "Het had heel anders kunnen lopen"

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer had het na afloop van het verlies tegen Feyenoord moeilijk. Hij vond zijn ploeg in de eerste helft de betere.De oefenmeester kreeg de vraag over welke speler hij na afloop tevreden was. Hij moest even denken.

"Christian Eriksen heeft het erg goed gedaan", vertelde hij. Daarnaast was hij tevreden over een andere jongeling. "Van Rhijn debuteerde ook goed in de Klassieker, maar je verwacht uiteindelijk toch meer van de ervaren jongens."

Ajax begon het duel beter dan de rivaal. Na achttien minuten zette Christian Eriksen zijn ploeg dan ook op voorsprong. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. "Op basis van de tweede helft hebben we verdiend verloren. Toen deden we het niet goed. Maar het had ook heel anders kunnen lopen."

De makkelijk gegeven penalty was een belangrijk moment in de wedstrijd. De Boer heeft zijn mening er over. "Vertonghen speelt gewoon de bal. Die scheidsrechter gaat echter volledig af op zijn assistent, terwijl hij er zelf toch echt beter voor stond. Maar hij geeft zomaar een strafschop", besloot hij getreurd.