FOK!filmtips van de dag: Once Upon a Time in America

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Voor vandaag stippen we twee films aan die volgens ons zeer de moeite waard zijn. Op België 1 is vanmiddag de film The Women te zien. Deze oude film uit 1939 werd geregisseerd door George Cuker en heeft onder andere Norma Shearer, Joan Crawford en Paulette Goddard in de hoofdrollen. Het acteerwerk in de film is sterk en opmerkelijk is dat de cast van deze film uitsluitend uit vrouwen bestaat. Deze klassieke film draait om roddel, achterklap en afgunst. Mary Haines ligt in een scheiding en haar vriendinnen nemen haar mee naar Reno. Opweg daar naar toe ontmoet ze in de trein de gravin DeLave die voor de vierde keer gaat trouwen. 

De FOK!filmtip van de dag is Once Upon a Time in America. Deze film uit 1984 is vanavond om 20:00 te zien op RTL 7. Dit groots opgezette misdaaddrama heeft onder andere Robert de Niro en James Woods in de hoofdrollen. De film speelt zich af in New York aan het begin van de vorige eeuw. David en Maximilian vormen met enkele vrienden een jeugdbende die later zal uitgroeien tot een groep gangsters die de macht hebben tijdens de drooglegging. Vijf en dertig jaar na een ongelukkig verlopen overval ontvangt David een mysterieuze brief die het vergeten verleden weer naar boven brengt.

Trailer Once Upon a Time in America