[Bundesliga] Koplopers Bayern en Dortmund winnen thuisduel

Peterselieman

Borussia Dortmund en Bayern München hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de Bundesliga. De koplopers van de Duitse competitie wonnen van respectievelijk Hoffenheim en VfL Wolfsburg. Beide clubs hebben nu veertig punten uit negentien wedstrijden. Schalke 04 kan zaterdagavond ook op dat puntenaantal komen als de uitwedstrijd bij FC Köln gewonnen wordt.

Ryan Babel en Edson Braafheid waren met Hoffenheim kansloos bij Dortmund. Na een klein uur leidde de landskampioen al met 3-0 door doelpunten van Shinji Kagawa (2x) en Kevin Großkreutz. Fabian Johnson redde de eer voor Hoffenheim, waar Babel en Braafheid op de bon werden geslingerd.

Bayern won met 2-0 van Wolfsburg. Mario Gomez opende na een uur spelen de score. In de extra tijd gooide Arjen Robben de wedstrijd op slot. De Oranje-international werkte onbewust de bal binnen toen een verdediger van Wolfsburg de bal van de lijn wegwerkte.


Bayern München won van VfL Wolfsburg (Foto: Pro Shots)

Jos Luhukay pakte met FC Augsburg een puntje tegen FC Kaiserslautern: 2-2. De thuisploeg kwam via voormalig Roda JC-speler Marcel de Jong op voorsprong, maar door twee treffers van Florian Dick kantelde de wedstrijd. Stephan Hain maakte halverwege de tweede helft de gelijkmaker.

Hamburger SV kwam voor het eerst sinds 4 december weer eens tot winst. De uitwedstrijd bij Hertha BSC werd met 2-1 gewonnen. Marcell Jansen en Mladen Petric waren doeltreffend in de eerste helft. De aansluitingstreffer van Pierre-Michel Lasogga kwam te laat. Jeffrey Bruma speelde de hele wedstrijd mee bij HSV.

Werder Bremen en Bayer Leverkusen speelden met 1-1 gelijk.