[FA Cup] Overzicht vierde ronde

Sjors (Sj0rSz)

Liverpool is er vanmiddag in geslaagd om met 2-1 van Manchester United te winnen. The Reds beslisten het duel pas twee minuten voor tijd, nadat Dirk Kuijt de bal tegen de touwen wist te werken.

Liverpool kwam na 21 minuten wedstrijd op voorsprong door een treffer van Daniel Agger, die de bal na een corner achter doelman De Gea wist te werken. Toch slaagde Manchester United er in om nog voor de pauze weer op gelijke hoogte te omen. Ji-Sung Park, voormalig speler van PSV, was verantwoordelijk voor de goal.

Vervolgens leek het treffen op een gelijkspel uit te lopen, maar Kuijt dacht daar anders over. Na een fraaie uittrap van Pepe slaagde Andy Caroll er in om de bal richting onze landgenoot te verlengen. Deze gooide er vervolgens een fraaie loopactie uit, waardoor Patrice Evra zijn opponent niet meer kon achterhalen. Kuijt schoot de bal vervolgens hard binnen en stelde de zege veilig.

Chelsea bekert verder na omstreden penalty

Ook Chelsea kwam vanmiddag in actie in de strijd om de FA Cup en nam het op tegen Queens Park Rangers (Q.P.R.). The Blues kenden een lastige wedstrijd, maar werden uiteindelijk geholpen door arbiter Mike Dean.

De scheidsrechter plaatste de bal na iets meer dan een uur wedstrijd op de stip, nadat er contact was geweest tussen Clint Hill (Q.P.R.) en Dean Sturridge. Er leek echter niet veel aan de hand te zijn, maar dat kon Juan Mata niet deren. Hij verzilverde de penalty en zorgde er ook voor dat de bezoekers de wedstrijd wonnen.

De wedstrijd tussen Q.P.R. en Chelsea had overigens een extra lading na een incident tussen Anton Ferdinand en John Terry, dat eerder dit seizoen plaatsvond. De verdediger van Chelsea zou Ferdinand namelijk racistisch hebben bejegend. Terry is overigens in staat van beschuldiging gesteld.



Overige wedstrijden van vandaag:

Aanvang Thuis Uit
16:00 Blackpool FC Sheffield Wednesday
16:00 Derby County Stoke City
16:00 Hull City Crawley Town
16:00 West Bromwich Albion Norwich City
16:00 Stevenage Borough Notts County
16:00 Bolton Wanderers Swansea City
16:00 Leicester City Swindon Town
16:00 Millwall FC Southampton
16:00 Sheffield United Birmingham City
18:15 Brighton Newcastle United