[Jupiler League] FC Zwolle blijft winnen

Niels (DerMeister)

Koploper FC Zwolle blijft winnen in de Jupiler League. De ploeg uit Overijssel won vrijdag met 2-1 bij FC Dordrecht. Jeffrey Rijsdijk had de thuisploeg op voorsprong gezet in de eerste helft, maar Zwolle kwam terug. Na rust waren Jesper Drost en Nassir Maachi trefzeker voor de bezoekers.

Almere City FC vergrootte de zorgen van FC Emmen door met 2-0 te winnen. Mikhail Rosheuvel en Serdar Öztürk scoorden voor de thuisploeg. Emmen verkeert in financiële moeilijkheden en kreeg deze maand zes punten in mindering. Ook sportief zijn er problemen: de ploeg staat zestiende.

FC Oss won met 3-2 van Cambuur Leeuwarden. Mark de Vries had de Friese bezoekers al snel op voorsprong gezet, maar twee doelpunten van Tim Nelemans deden de wedstrijd kantelen. Martijn Barto maakte na een uur de gelijkmaker.

Toch kreeg Cambuur het in het restant van de wedstrijd lastig. Na 63 minuten moest Mohamed el Makrini met rood van het veld. De bezoekers hielden vervolgens lang stand, maar Dammyano Grootfaam beslechtte het pleit in de negentigste minuut alsnog voor Cambuur.

Fortuna Sittard verloor thuis met 1-0 van Helmond Sport. MVV Maastricht won in de eigen Geusselt met 1-0 van Telstar. AGOVV Apeldoorn - FC Volendam werd na iets meer dan een halfuur gestaakt wegens een haperende lichtinstallatie.