Liuzzi hekelt betalende coureurs

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi hekelt de betalende coureurs in de Formule 1, omdat de Italiaan ondanks dat hij een geldig contract bij HRT F1 Team op zak heeft komend seizoen niet zal gaan racen. Een rijder die geld meebrengt zal zijn plaats bij de armlastige Spaanse renstal innemen.

"Ik heb een contract voor volgend jaar. Ik ben bewust een verbintenis voor langere tijd aangegaan omdat Rome niet in een dag gebouwd is. Met de Carabantes hebben we het team vanuit het niets opgezet. De nieuwe eigenaar Thesan Capital heeft echter andere ideeën over het team," zei Liuzzi.

"Ik ben nog steeds aan ze verbonden. Maar het team geeft eerlijk toe dat het op zoek is naar sponsoren zodat mijn contract gerespecteerd kan worden. Als ze niet genoeg budget bij elkaar kunnen krijgen, zijn we mogelijk gedwongen om te kiezen voor een coureur met een zak geld," zei de Italiaan die liever zou zien dat teams kiezen voor de meer talentvolle rijders.

"Het draait allemaal om geld. Bij tweederde van de teams in de Formule 1 brengen coureurs geld mee. Als je de steun hebt van een grote sponsor kun je F1-coureur worden. Zo zou het niet moeten zijn. Ik walg van de huidige situatie, maar ik moet het accepeteren en hopen dat ik nog een kans krijg."