'Nieuwe Assassin's Creed ten tijde van Amerikaanse Revolutie'

Terry (Lord_Hydra)

De nieuwe Assassin's Creed zal volgens geruchten een nieuw hoofdpersonage introduceren en zich afspelen ten tijde van de Amerikaanse Revolutie. Deze geruchten zijn afkomstig van een anonieme bron die zegt dicht bij de ontwikkeling van de game te staan.

Naar de Amerikaanse setting van de game werd eerder al gehint in DLC van Assassin's Creed: Brotherhood, waar spelers coördinaten konden vinden die leiden naar de staat New York. Een andere hint zou zitten in het laatste deel uit de serie, Revelations, waar op het eind van de game een futuristische aardbol te zien is met daarop het continent Amerika. 

Misschien nog wel de grootste indicator dat het nieuwe deel zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Revolutie, is een antwoordmogelijkheid van een enquête die vorig jaar afgenomen werd onder fans van de serie. Eén van de mogelijke opties op de vraag waar de serie naartoe zou moeten gaan luidde toen "The confrontation between British colonists and native Americans during The American Revolution."

De Amerikaanse Revolutie zou veel mogelijkheden met zich meebrengen voor de game. Zo zou er een ontmoeting plaats kunnen vinden met George Washington, die volgens eerdere delen uit de serie in het bezit zou zijn van een appel van Eden.

Volgens de anonieme bron zal de game nog voor het eind van Ubisofts fiscale jaar op 31 maart aangekondigd worden. Gisteren gaf Ubisoft aan dat dit jaar de grootste Assassin's Creed op komst is. Het is wachten op officiële berichten om na te gaan of deze zich daadwerkelijk tijdens de Amerikaanse Revolutie afspeelt.