Verdachten doodsteken Arnhemse langer vast

Redactie

De twee jongens van 14 en 17 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij waarbij een 15-jarige Arnhemse om het leven kwam, blijven nog dertig dagen vastzitten. De hechtenis van het 16-jarige meisje uit Arnhem dat dinsdag is aangehouden in de zaak, is vrijdag met veertien dagen verlengd.

Het slachtoffer raakte vorige week zondag zwaargewond toen ze werd neergestoken op de Stadhoudersstraat in haar woonplaats. Ze overleed vorige week donderdag aan haar verwondingen. De 14-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werd kort na de steekpartij op aanwijzing van getuigen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het meisje te hebben neergestoken. De 17-jarige jongen uit Rotterdam werd enkele dagen later aangehouden.

Het meisje zou zijn neergestoken voor geld. Medescholieren van het slachtoffer zeggen op sociale media dat de 14-jarige verdachte door de Rotterdammer is ingehuurd om het meisje voor honderd euro neer te steken. De Rotterdammer zou die opdracht op aandringen van de 16-jarige verdachte hebben gegeven. De meisjes kenden elkaar van school en zouden goede vriendinnen zijn geweest.