R. Koeman boos op Van der Wiel

André

Twitter-berichten van Gregory van der Wiel hebben al vaker stof doen opwaaien. Nu heeft de rechtsback van Ajax met een van zijn berichten de woede van Feyenoord-trainer Ronald Koeman op de hals gehaald. Van der Wiel plaatste in aanloop naar de Klassieker van aankomende zondag het bericht "020 is de baas van 010". Met dit bericht stootte hij tegen het zere been aan van Koeman.

De trainer van Feyenoord vindt het "domme uitspraken, die niet kunnen". "Het is de taak van de KNVB en de club Ajax om in zulke gevallen in te grijpen", aldus een boze Koeman in de Telegraaf. "Als mijn speler zoiets had gedaan, had ik ook ingegrepen en sancties opgelegd. Laten we hopen dat het goed gaat met de supporters."

De uitlatingen van Van der Wiel vielen bij Koeman in verkeerde aarde. "Dit kan gewoon niet. Het heeft geen enkele zin. Ik heb John Guidetti bij ons ook wel eens gewaarschuwd. 'Zet nou niet alles op Twitter of Facebook wat je ziet, hoort, voelt of denkt', zei ik tegen hem.."

Over de afwezigheid van Ajax-supporters in De Kuip heeft Koeman ook een mening over: "Dat is jammer. We hopen juist dat het volgend jaar wel weer kan. Het moet sportief en gezellig blijven zondag. Daarom is deze uitlating van Van der Wiel zo dom. Het is niet de eerste keer dat hij onverstandig bezig is. Ik zeg daarom tegen mijn eigen spelers: hou het gewoon sportief", stelt Koeman.


Koeman boos op Twitterende Van der Wiel (Foto: Pro Shots)