Defensie laat Vierdaagse vallen

static

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse kan dit jaar niet rekenen op de steun van het ministerie van Defensie. Door de bezuinigingen kan Defensie het evenement niet meer sponsoren, meldt voorzitter van de Vierdaagse Johan Willemstein vrijdag.

De organisatie heeft maatregelen genomen om de verminderde sponsorinkomsten en hogere kosten op te vangen. Wandelaars van de Vierdaagse moeten dit jaar onder meer acht euro meer betalen als zij mee willen doen, wat de kosten van deelname op 48 euro brengt. Ook is de grote openingsceremonie versoberd.

De Vierdaagse, waar vorig jaar 2100 militairen aan deelnamen, moet nu zelf zorgen voor hospitaaltenten en voor de aanvulling van medisch personeel op rust- en verzorgingsplaatsen. Ook het leggen van een pontonbrug komt voor rekening van de organisatie. Defensie geeft bovendien de coördinatie en inschrijving van de militairen in handen van de organisatie.

De organisatie zegt begrip te hebben voor de moeilijke situatie waarin Defensie zich bevindt. "Als er aan de ene kant gedwongen ontslagen vallen, kun je aan de andere kant bijdragen aan een prachtig wandelfeest als de Vierdaagse niet ongemoeid laten", stelt voorzitter Johan Willemstein in een reactie.

Wandelaars kunnen zich vanaf 6 februari inschrijven voor het evenement dat dit jaar tussen 17 en 20 juli wordt gehouden.


Defensie laat Vierdaagse financieel vallen (Foto: Novum)