F1-circuit Valencia hoopt op Ecclestone

Peterselieman

De organisatie van de Grand Prix van Europa die in Valencia wordt gehouden hoopt dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone bereid is om het bestaande contract open te breken. De regio waarin de Spaanse stad ligt verkeert in financiële problemen en besprak onlangs de situatie met de Brit.

Valencia wacht nog op antwoord van Ecclestone die weet dat het ontbinden van het huidige contract voor de stad geen optie meer is. Een oplossing om de financiële pijn iets te verlichten en toch een race te houden kan zijn om de race met Barcelona af te wisselen, al ligt dit gevoelig bij de organisatie van beide wedstrijden.

"Op het ontbinden van het contract staat een boete op van twee keer het jaarbedrag, plus een rechtszaak in Engeland om eventuele verdere straffen te bepalen. De enige oplossing is opnieuw onderhandelen over het contract. We wachten op een reactie van Ecclestone. Hij kan ons vertellen wat de alternatieven zijn, na contact te hebben opgenomen met verschillende andere organisaties, waaronder Catalonië, waar de Spaanse Grand Prix verreden wordt," zei Alberto Fabra, de baas van de regio Valencia tegen El Pais.