Nintendo onthult online plannen

Roy

Nintendo heeft haar plannen voor het online netwerk vandaag onthuld. De service, die nu nog Nintendo WiFi Connection heet, wordt omgedoopt tot Nintendo Network en er komen een aantal features bij.

De service zal gebruik maken van communities, zoals ook al het geval is bij Mario Kart 7. Dat wil zeggen dat een groepje FOK!kers een community kan starten waarmee je tegen elkaar kunt racen zonder dat je elkaar als vrienden hebt toegevoegd. Ook wordt het straks mogelijk om digitaal aankopen te doen via het Nintendo Network. Dit betreft dan onder andere DLC, demo's en download-games. Een uitbreiding op wat er nu mogelijk is.

Nintendo geeft ook aan dat het mogelijk wordt om te communiceren met elkaar, maar of dit ook daadwerkelijk om een volwaardige voicechat gaat is nog niet bekend.

De eerste game die het Nintendo Network-logo krijgt is Final Fantasy Theatrhythm, een muzikale game waarbij je extra liedjes kunt gaan downloaden. De game verschijnt 16 februari in Japan.

Het grootste nieuws is echter dat we op Wii U persoonlijke accounts kunnen aanmaken. Dit betekent dat je hardware kunt delen met vrienden of familie maar wel steeds onder je eigen naam kunt spelen. Het account dat je aanmaakt wordt dus persoonsgebonden, en niet meer console-gebonden zoals nu het geval is.

In de Wii U-controller komt daarnaast een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication en waarschijnlijk wordt het mogelijk om via accessoires zaken vrij te spelen in een game. In mobiele telefoons wordt het ook gebruikt om betalingen mee te doen.

nn