AOb-bestuurder neemt woorden niet terug

Redactie

Bestuurder Marten Kircz van de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft geen spijt van zijn harde woorden aan het adres van minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA). Hoewel verschillende partijen de bond niet meer als serieuze gesprekspartner beschouwen, wil hij zijn uitspraken niet terug nemen.

"De persoon Marja van Bijsterveldt ken ik niet. Het gaat mij om de beleidsmaker, de politicus Marja van Bijsterveldt", zei Kircz vrijdag tegen BNR Nieuwsradio. "In de 38 jaar dat ik voor de klas sta, heb ik het nooit beroerder gehad dan nu. Het beleid van deze minister voor het voortgezet onderwijs is rampzalig."

Kircz liet donderdag weten zich te schamen voor de minister. Van Bijsterveldt zou niet het intellectuele niveau hebben om minister van Onderwijs te zijn en niet in staat zijn een redelijke gedachte te hebben over het onderwijs

Volgens Kircz was het nooit de bedoeling om de persoon Van Bijsterveldt te beledigen. "Als dat het geval is: mijn oprechte excuses. Maar de beleidsmaker Van Bijsterveldt heeft mij heel lelijk in de kou laten zitten en dat neem ik haar zeer kwalijk vanuit mijn leslokaal."

Kircz sprak naar eigen zeggen vanuit zijn lerarenhart en namens vele andere leraren die donderdag bij de onderwijsmanifestatie in Utrecht aanwezig waren. Bij veel politieke partijen ging dat er echter niet in. CDA, VVD, PVV en SPG lieten donderdag weten geen contact meer met de AOb te willen totdat de bond het bijgelegd heeft met Van Bijsterveldt.


AOb-bestuurder neemt woorden niet terug (Foto: Novum)