Kramer sluit vertrek bij TVM niet uit

Peterselieman

Sven Kramer sluit niet uit dat hij na dit seizoen het TVM-schaatsteam zal gaan verlaten. De Fries keerde dit seizoen na een jaar lang blessureleed terug aan de top en heeft in de afgelopen tijd gezien dat er meer is dan alleen zijn ploeg.

"Behalve op het ijs beleven we in het schaatsen ook ernaast interessante tijden. Sponsors stoppen of bezinnen zich, waardoor veel schaatsers na dit seizoen vrij zijn. Anders gezegd: de markt is volop in beweging en dat biedt kansen. Mijn contract bij TVM loopt na dit seizoen af. Ik heb inmiddels een eerste gesprek gehad met TVM en het is mijn insteek bij TVM te blijven, maar een vanzelfsprekendheid is het zeker niet. Uiteindelijk zal ik kiezen voor het beste totaalplaatje richting de Olympische Spelen van 2014 in Sochi. Daar moet olympisch goud gewonnen worden en daaraan is alles ondergeschikt," zei Kramer in een column op de site van de Telegraaf.

De Fries staat na een trainingskamp op Mallorca nu in Inzell weer op het ijs. Hij maakte eerder deze week net als zijn teamgenoten Jan Blokhuijsen en Ireen Wüst bekend volgende week het NK allround over te slaan om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het WK allround dat over drie weken in Moskou plaatsvindt. De drie rijders zijn al voor dit evenement geplaatst.