Verhoeven gaat Ajax verlaten

Boris (borisz)

Jeroen Verhoeven wil zijn aflopende contract bij Ajax niet verlengen. De dertigjarige doelman hoopt elders meer speeltijd te krijgen. In een gesprek met technisch directeur Danny Blind liet Verhoeven weten dat er niet gesproken hoeft te worden over een verlenging van zijn contract.

"Ik ben een topsporter en wil nu graag weer aan spelen toekomen", aldus Verhoeven, die na dit seizoen kan gaan en staan waar hij wil. De doelman is de derde keuze achter Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer. "Als doelman van FC Volendam heb ik bij Ajax heel bewust een driejarig contract getekend als derde keeper. Ik hoop dat ik die rol heel goed heb ingevuld."

Er zijn nog geen geïnteresseerde partijen. "Omdat het allemaal nog heel vers is, niemand weet dat ik na dit seizoen weer beschikbaar ben", zegt de Ajacied in De Telegraaf. "Ik hoop dat ik mijn ervaringen kan meenemen naar mijn nieuwe club. Ik heb dagelijks met de beste voetballers van Nederland getraind. Dat vereist de grootste scherpte en maakt je een betere, allround keeper. Vooral voetballend ben ik beter geworden. Dat hoop ik snel te kunnen bewijzen."