FOK!filmtips van de dag: Eastern Promises (2007)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

X-Men Last Stand

Vanavond is het weer een walhalla voor de liefhebbers van de betere films. Er zijn namelijk maar liefst tien films op tv waaronder een aantal pareltjes. Om 20.30 uur is een zware keuze tussen RTL5 waar de superheldenfilm X-Men: The Last Stand (2006) te zien is, SBS6 met de avontuurlijke actiefilm The Librarian: Quest for the Spear (2004) en gaat het RomCom alarm af bij het zappen naar RTL8 waar The Family Stone (2005) met onder meer Sarah Jessica Parker te zien is. 

Eastern Promises

Zoals de vaste lezers van de filmtips weten is Dekatophetspek een liefhebber van cultfilms en een grootmeester in dat genre is zonder enige twijfel David Cronenberg. Om 22.20 uur is op Canvas de thriller Eastern Promises (2007) te zien. De film draait om ene Anna die door onverwachte omstandigheden in de wereld van de Russische maffia in Londen terecht komt. Zeer onderhoudende thriller van een regisseur die we eigenlijk beter kennen van zijn horrorfilms maar die zich ook prima weet te redden met misdaadfilms. Sterke cast met Viggo Mortensen, Naomi Watts en Vincent Cassel in de hoofdrollen.

Eastern Promises 02

Op RTL5 om 22.30 uur een aardige remake van de horror klassieker The Omen (2006). Op Nederland 2 voor de liefhebbers van dramafilms de Nederlandse kortfilm Nina Satana (2011). In de film zien we de lotgevallen van een verwend gothic meisje en een jonge moslim. Gebaseerd op een scenario van Urszula Antoniak (Nothing Personal). Om 23.35 uur op BRT één nog meer drama met A Short Stay in Switzerland (2009). Een vrouwelijke arts krijgt te horen dat ze dezelfde terminale ziekte heeft als haar man die net is overleden. De vrouw wil euthanasie plegen maar de kinderen zijn het er niet mee eens. Ik zou zeggen zet maar een rol keukenrolpapier naast je tv-stoel. Heb je daarna nog meer zin drama en ellende dan is om 00.10 uur Alamar te zien op Nederland 2. Een Mexicaanse film over de relatie tussen een vader en een zoon die overkomt als een soort van documentaire.

Starship Troopers

Om 00.30 uur voor de nachtbrakers de Paul Verhoeven klassieker Starship Troopers op BBC1. Heerlijke over the top sciencefiction film van één van de Nederlandse grootmeester in de wereld die cinema heet. Om 00.50 tenslotte op BBC2 The Notorious Bettie Page over de wereldberoemde exotisch danseres Bettie Page. Brak in Amerika door toen ze poseerde op S.M. foto's in de preutse jaren vijftig.

The Notorious Bettie Page

Zoals je ziet genoeg keuze op deze vrijdagavond. Veel kijkplezier.