[Copa del Rey] Valencia weer beter dan stadgenoot Levante

Peterselieman

Valencia heeft ook in de return van de kwartfinale van de Copa del Rey van Levante gewonnen. De Valenciaanse derby eindigde donderdag in 3-0. Aritz Aduriz en Pablo Piatti beslisten in de eerste helft in een tijdspanne van vijf minuten de wedstrijd. Piatti maakte vlak voor tijd ook de derde goal. De heenwedstrijd in het Mestalla-stadion van Valencia was al in 4-1 geëindigd.

De beladen ontmoeting bleef in het Ciutat de Valencia-stadion 25 minuten lang doelpuntloos. Toen stelde Aduriz op aangeven van Piatti het halen van de halve finale definitief veilig. Vijf minuten later kwam Piatti zelf ook op het scoreformulier.

Na een rode kaart van Oscar Serrano halverwege de tweede helft moest Levante met tien man verder. Vijf minuten voor tijd kregen de tien van de thuisploeg nog een doelpunt te verwerken. Levante-doelman Gustavo Munua stopte een ziedend hard schot van Aduriz nog, maar de rebound was voor Piatti.

Valencia neemt het op tegen FC Barcelona in de halve eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen het verrassende Mirandes en Athletic Bilbao.