Kovalainen: "Caterham wil iedere race Q2 halen"

Peterselieman

Het Caterham F1 Team legt de lat voor het Formule 1-seizoen 2012 een stuk hoger dan voor vorig seizoen onder de naam Team Lotus nog het geval was. Mede dankzij de komst van het Kinetic Energy Recovery System wil het team de sprong naar het middenveld definitief gaan maken.

Vorig jaar wist met name Heikki Kovalainen al mooie dingen te laten zien en regelmatig gevestigde namen achter zich te houden, maar dat is voor dit jaar niet genoeg. "We hebben ons als doel gesteld om deel uit te gaan maken van het middenveld en tijdens elke kwalificatie tot Q2 door te dringen," zei Kovalainen die weet dat voor het behalen van Q2 een plaats bij de beste zeventien op de startopstelling vereist is tegen Sky Sports.

"We willen de strijd aanbinden met de teams die vlak boven ons staan. Het zit in dat groepje van renstallen namelijk allemaal erg dicht bij elkaar, en wij willen ons daar tussenin nestelen," zei de Fin die weet dat onder meer KERS hierbij enorm kan helpen. "Het levert ongeveer vier tienden per ronde op en moet ons in staat stellen om, met name bij de start, in duel met onze rivalen een vuist te maken."