[AO] Djokovic ten koste van Ferrer naar halve finale

Peterselieman

Novak Djokovic blijft in de race voor zijn derde titel op de Australian Open. De winnaar van 2008 en 2011 plaatste zich ten koste van de Spanjaard David Ferrer (5) voor de halve eindstrijd: 6-4, 7-6 (4) en 6-1. Daarin stuit de nummer één van de wereld op de als vierde geplaatste Brit Andy Murray, die hij vorig jaar in de finale de baas was.

Anders dan de uitslag doet vermoeden had Djokovic het niet makkelijk in de partij tegen Ferrer. De Serviër begon goed aan het duel en dwong meteen drie breakkansen af, maar kon pas op zijn zevende kans toeslaan om zo 4-2 in de eerste set te maken. Ferrer kreeg op 5-4 de kans om gelijk te komen, maar Djokovic maakte een geweldig punt en pakte de eerste set.

Hierna volgden in de partij vele lange rally's die Djokovic tot het uiterste dwongen. De nummer één van de wereld pakte in de tweede set twee keer een break voorsprong, maar Ferrer vocht zich terug en dwong een tiebreak af, waarin Djokovic de beste bleek te zijn.

In de derde set werkte Ferrer nog wel hard om de partij te doen kantelen, maar de scherpte ontbrak, waardoor Djokovic de set met 6-1 kon winnen en zo doorstoomde naar de halve finale. Daarin treft hij Murray.