Hingis: "Wozniacki moet meegaan in tennisgeweld"

Peterselieman

Voormalig tennisster Martina Hingis vindt dat Caroline Wozniacki mee moet gaan in het krachttennis dat tegenwoordig door veel speelsters wordt gespeeld. De Deense ging gisteren op de Australian Open in de kwartfinale onderuit tegen Kim Clijsters en verloor hierdoor haar eerste plaats op de wereldranglijst.

Wozniacki is net als Hingis vroeger was een speelster die het van techniek en tactiek moet hebben. De Deense is in de afgelopen jaren sterker geworden, maar kan niet op tegen het meer fysieke spel van Clijsters, Maria Sharapova, Serena Williams en een aantal andere speelsters. "Sterke speelsters verdwijnen niet op korte termijn," zegt Hingis hierover.

"Ik gaf niet op, ik probeerde me niet van de baan te laten slaan. Op een gegeven moment kom je toch een Williams tegen, of een Lindsay Davenport, of Jennifer Capriati. Zij waren sterker dan ik. Het is pittig als je drie, vier van dit soort speelsters op rij tegenkomt in een toernooi en het elke keer uitloopt op een driesetter," zei de Zwitserse voormalig nummer één van de wereld op een persconferentie van de Australian Open.

Hingis bood veel weerstand aan het spel van hun concurrentes en wist ondanks de opkomst van het krachttennis nog vijf grandslamtitels te pakken. "Ik denk dat ze op dat moment nog geen controle hadden over hun kracht. Toen kon ik nog gebruik maken van strategie, af en toe een drop shot plaatsen enzo. Nu heb je daar nauwelijks tijd voor. Nu draait alles om kracht en controle, om het racket, de bal, de ondergrond. Alles is anders en verbeterd."

Voor Wozniacki geldt dat ze al veel toernooien heeft gewonnen, maar telkens op de Grand Slams tekort komt tegen de krachtspeelsters. Daarom zal de Deense mee moeten gaan in het fysieke spel wil ze kans maken. "Anders zal er altijd iemand anders zijn die er met de titel vandoor gaat."