Cardiff City in finale League Cup

Boris (borisz)

Cardiff City heeft als eerste de finale om de League Cup bereikt. De Welshe ploeg won thuis met 1-0 van Crystal Palace. Twee weken geleden had de Londense club thuis met dezelfde score gewonnen Beide ploegen kwamen niet tot scoren in de verlenging en volgden er strafschoppen. Cardiff won de penaltyserie met 3-1.

De enige goal in Cardiff viel al na zeven minuten. Chris Gardner scoorde toen een eigen doelpunt. De centrale verdediger van Crystal Palace had in Londen zijn ploeg nog op voorsprong gezet in de ontmoeting, maar werd nu de schlemiel.

Twaalf minuten voor tijd kreeg Crystal Palace-aanvoerder Patrick McCarthy zijn tweede gele kaart. De thuisploeg kon niet van het overtal profiteren in de resterende twaalf minuten en twee keer vijftien minuten verlenging. Cardiff-doelman Tom Heaton werd daarna de held in de strafschoppenreeks. Hij stopte drie penalty's.

Eind februari neemt Cardiff het op Wembley op tegen Liverpool of Manchester City. Die ploegen spelen woensdag tegen elkaar in hun return. Twee weken eerder wonnen de Reds met 1-0 in Manchester.