[AC] Zuinige zege Ghana op Botswana

Niels (DerMeister)

Ghana is dinsdag het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een kleine overwinning op Botswana. In de Gabonese stad Franceville werd het 1-0. Olympique Lyon-verdediger John Mensah knikte in de eerste helft de bal in het doel van Botswana. Na rust kreeg hij rood toen hij de doorgebroken Jerome Ramatlhakwane net buiten het strafschopgebied neerlegde.

Ghana is een van de favorieten voor de eindzege. De Black Stars lieten dat tegen Afrika Cupdebutant Botswana nauwelijks zien. Een moment van onachtzaamheid van de Zebra's was in de eerste helft voldoende voor Ghana om de voorsprong te pakken.

Na rust waren er ook kansen voor Botswana, maar een zekere goal werd van de doellijn gehaald. Even later werd ook Ramatlhakwane neergelegd terwijl hij alleen op de doelman afging. Dat gebeurde net buiten het strafschopgebied, zodat Botswana er geen penalty aan overhield. Met het numerieke overwicht konden ze in de resterende 23 minuten ook niets forceren.

Later dinsdag wordt in dezelfde poule Mali - Guinee gespeeld. Alle deelnemende landen hebben dan hun eerste wedstrijd erop zitten.