Jason Segel krijgt Hasty Pudding Award

dekatophetspek

Jason Segel krijgt dit jaar de Hasty Pudding Award Man of the Year. De 32-jarige acteur krijgt de prijs van het theatergezelschap van de Amerikaanse universiteit Harvard volgende week vrijdag, is dinsdag bekendgemaakt.

De acteur wordt niet alleen geprezen om zijn acteerwerk, maar ook om zijn scenario's. Zo schreef hij het script voor de poppenfilm The Muppets die dit jaar uitkomt. "Segel is briljant als acteur, schrijver en producent," laat de organisatie weten. "In The Muppets combineerde Segel theater, komedie en muziek. Precies zoals we dat graag zien bij de Hasty Pudding."

Segel werd als acteur bekend door zijn rol in How I Met Your Mother. Ook had hij een terugkerende gastrol in CSI: Crime Scene Investigation. In 2008 speelde hij de hoofdrol in de film Forgetting Sarah Marshall. Deze film werd door hem geschreven.

Het theatergezelschap van Harvard reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan mannen en vrouwen die een blijvende en belangrijke bijdrage aan entertainment hebben geleverd. Onlangs werd al bekend dat de prijs bij de vrouwen dit jaar gaat naar de actrice Claire Danes.