Vertonghen en Ajax in maart om tafel

Niels (DerMeister)

Ajax en aanvoerder Jan Vertonghen gaan begin maart met elkaar om tafel om contractverlenging te bespreken. De huidige verbintenis loopt door tot 2013.

Mocht Ajax er niet in slagen om Vertonghen een nieuw contract te laten tekenen, dan lijkt het erop dat de Belgisch international komende zomer uit Amsterdam zal vertrekken. Tijdens de transferpriode tussen mei en september 2012 kan Ajax nog een aardige transfersom vragen voor de centrale verdediger.

De afgelopen dagen kwamen er berichten in het nieuws dat Vertonghen zijn langste tijd in Amsterdam wel zou hebben gehad. "Soms worden antwoorden uit je mond getrokken door de pers en ik geloof dat dat bij Jan ook gebeurd is", zei Ajax-trainer Frank de Boer tegen Eredivisie Live.

"We weten dat zijn contract in 2013 afloopt. Dus het is of verlengen of verkassen naar een goede club in het buitenland, waar Ajax ook een voordeel uit haalt met een transfersom.Vorig jaar in Turkije hebben we al aangegeven graag verder te willen met Jan. De komende periode, begin maart, zullen we daar over gaan praten met hem", aldus De Boer.