FOK!filmtips van de dag: Open Range

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Na het magere aanbod van gisteren is het vandaag weer huilen met de pet op. Daarom stippen we twee films aan die de moeite waard zijn en staan we even stil bij een film die recentelijk op DVD is uitgebracht.

Rapid Fire is een kultklassieker die vanavond om 00:10 op RTL 7 te zien is. De film gaat over een groep anarchistische vrijbuiters die een stuk land willen hebben waar ze zich kunnen vestigeren. Omdat hiervoor nu eenmaal geld nodig is besluiten ze een bank te overvallen. Als dit helemaal fout gaat zit de sterke arm hen al snel op de hielen. 

De FOK!filmtip van vanavond is Open Range. Deze western uit 2003, heeft Kevin Costner, Robert Duvall en Anette Benning in de hoofdrollen. Charley Waite (Costner) is een veedrijver in het team van Boss Spearmann. Wanneer ze op een dag door het dorpje Harmonville komen worden ze bedreigd door een corrupte sheriff. Nu moeten ze in actie komen en ontmoeten bovendien een mooie jonge vrouw. 

Trailer van Open Range

Tot slot voor vandaag nog een DVDtip. Melancholia van Lars von Trier heeft al vele prijzen gewonnen en een introductie lijkt dan ook nauwelijks nog nodig. De film gaat over Justine (Kirsten Dunst) die met Michael gaat trouwen op de dag dat de planeet Melancholia op weg is naar de aarde. Ondanks dat men beweert dat de twee planeten elkaar net niet zullen raken wordt toch rekening gehouden met het einde van de wereld. Justine zegt op haar trouwdag dolgelukkig te zijn, betwijfelt iedereen dat. Als haar ouders dan ook nog 'en public' ruzie maken lijkt Justine steeds verder van haar eigen feest verwijderd te raken.

Trailer Melancholia