Ecclestone hoopt op spannend F1-seizoen

Sjors (Sj0rSz)

Bernie Eccelstone hoopt in 2012 op een spannend gevecht in de Formule 1. In het afgelopen seizoen was Sebastian Vettel, die zijn wereldtitel prolongeerde, en daarmee ook zijn team Red Bull Racing heer en meester.

Ecclestone liet in de Salzburger Nachrichten weten te hopen dat Red Bull Racing en Vettel dit jaar niet zullen domineren. "Maar ik verwacht eerlijk gezegd van wel", aldus de preses van de FIA. "Ik heb liever een titelstrijd die tot het einde van het seizoen duurt."

Mocht Vettel ook in het nieuwe seizoen weer van zich doen spreken, dan hoopt Ecclestone op spannende races. "Televisiekijkers vinden spanning in de races uiteindelijk toch belangrijker dan spanning het kampioenschap."

Daarnaast rekent Ecclestone dit jaar ook op de eerste GP-zege van Mercedes. "Het zou me enorm verrassen als Mercedes daar dit jaar niet in zou slagen. Verder hoop ik komend seizoen ook een duidelijke verbetering bij Ferrari te zien. Fernando Alonso is een supertalent, hij verdient het om een perfecte auto te hebben."