Ars verruilt Bulgarije voor China

Peterselieman

Sjoerd Ars zal al na een half jaar vertrekken bij het Bulgaarse Levski Sofia. De Nederlandse aanvaller zal nu uit gaan komen voor het Chinese FC Tianjin Teda. Eerder speelde Ars voor FC Zwolle.

"Ik stap om 13.00 uur op het vliegtuig naar China. Dan gaan we de laatste details bespreken. Als alles naar de zin is, word ik woensdag medisch gekeurd en teken ik een driejarig contract", zei hij tegen Voetbal International. De aanvaller zag eerder deze winter een transfer naar VVV-Venlo niet doorgaan. Levski en Tianjin Teda zouden akkoord zijn over een afkoopsom. "En dus is het nagenoeg rond. Er is nog concrete interesse van een Franse club, maar als ik daar vandaag niets meer van hoor, kies ik sowieso voor China."

Ars speelde voor Levski twaalf competitiewedstrijden waarin hij vijf keer scoorde. Na een trainerswissel kreeg de Nederlander te horen dat hij alweer mocht vertrekken uit Bulgarije. Tianjin Teda is bekend doordat Arie Haan vorig jaar trainer bij de club was. Ars heeft bij diens toenmalige assistent Theo de Jong informatie ingewonnen en besloten te tekenen bij de club die door het winnen van de Chinese beker in de Aziatische Champions League uit mag gaan komen.