[Premier League] Krul moet vijf keer vissen

Niels (DerMeister)

Newcastle United heeft de grootste uitnederlaag van het seizoen geleden. Doelman Tim Krul kreeg op Craven Cottage tegen Fulham maar liefst vijf doelpunten om zijn oren: 5-2. Newcastle kan zaterdagavond de zesde plaats in de Premier League kwijtraken aan Liverpool, dat een uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers voor de boeg heeft.

Newcastle stond bij rust nog met 1-0 voor, maar stortte in de tweede helft als een kaartenhuis ineen. Clint Dempsey nam drie doelpunten voor zijn rekening. Danny Murphy en Bobby Zamora scoorden uit een strafschop. Hatem Ben Arfa maakte de nederlaag voor de Magpies iets draaglijker.

Johnson in gevecht met Krul
Johnson in gevecht met Krul (Foto: Pro Shots)

Ook doelman Michel Vorm beleefde geen leuke middag. Hij verloor met Swansea City met 2-0 bij Sunderland. John Heitinga stond in de basis bij Everton, dat thuis tegen Blackburn Rovers niet verder kwam dan 1-1. Royston Drenthe viel tien minuten na rust in.

Wigan Athletic slaagde er niet in de laatste plaats in de Premier League te verlaten. In Londen werd met 3-1 verloren van Queens Park Rangers. Ronnie Stam speelde bij Wigan de laatste twintig minuten mee.

Overige uitslagen Premier League zaterdag:

Stoke City - West Bromwich Albion 1-2

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa 2-3