"Gerrard stopt niet voor hij titel wint"

Jeffrey

Steven Gerrard zal zijn jacht op de Engelse landstitel de komende jaren voortzetten. Dat verwacht Liverpool-icoon Glenn Hysen.

Liverpool is volgens Hysen in staat om binnen afzienbare tijd aan de hand van Gerrard het kampioenschap binnen te slepen. De middenvelder speelt al zijn gehele carrière bij de club, maar slaagde er nooit in landskampioen te worden. "Ik weet zeker dat Gerrard niet stopt voordat hij de titel heeft", verklaart Hysen aan Goal.com International.

"De aanhang van Liverpool is ontzettend blij dat hij de rest van zijn carrière aan de club heeft verbonden. Maar hij kan niet in zijn eentje prijzen winnen. Daarvoor is de inzet van het hele team nodig. Gerrard is een inspirerende aanvoerder en ik zal dolblij zijn als hij Liverpool een titel schenkt. Maar op dit moment lijkt die opdracht steeds moeilijker te vervullen."

Hysen maakte zelf deel uit van de Liverpool-selectie die in 1990 de laatste landstitel van de club binnensleepte. Dit seizoen lijken The Reds opnieuw niet in staat om kampioen te worden, aangezien de afstand met koploper Manchester City al zestien punten bedraagt. De formatie van trainer Kenny Dalglish is nog wel in de race voor de League Cup, waarin de ploeg tegen Manchester City een finaleplaats kan veiligstellen. Het heenduel werd met 1-0 gewonnen.