[AO] Sharapova door na winst op Kerber

Frank (franklop)

Maria Sharapova heeft zich zaterdag geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open door de als 30e geplaatste Angelique Kerber uit Duitsland te verslaan met 6-1 6-2.

De Russische tennisster, vierde geplaatst in Melbourne, zei na afloop dat de bijna anderhalf uur durende wedstrijd zwaarder was dan de uitslag doet vermoeden. "Ik speelde een erg goede eerste set, maar ze schakelde in de tweede set echt een tandje bij", aldus Sharapova, die in de tweede set een hoop onnodige fouten maakte.

Ze moet het nu gaan opnemen tegen landgenote Svetlana Koeznetsova of tegen de Duitse Sabine Lisicki. Sharapova was in 2008 nog winnares van de Australian Open.

Petra Kvitova heeft zich zonder al te veel inspanning geplaatst voor de vierde ronde op de Australian Open. De Tsjechische nummer 2 van de plaatsingslijst zag haar Russische tegenstander Maria Kirilenko na 7 games opgeven met een dijblessure. Kvitova leidde op dat moment met 6-0 en 1-0.

De partij duurde net 38 minuten. In de tweede ronde had Kvitova nog bijna 2 uur op de baan gestaan tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro. In de vierde ronde treft de winnares van Wimbledon van vorig jaar de Servische Ana Ivanovic. De als 21e geplaatste Ivanovic, in de tweede ronde nog te sterk voor Michaëlla Krajicek, won in twee sets van de Amerikaanse Vania King: 6-3 6-4.

Sjarapova door na winst op Kerber
Sharapova door na winst op Kerber (Foto: ANP)