Ex-PVV'er Bosman eist stop trailer Doodslag

bennootje

De uit de Limburgse PVV-Statenfractie gezette Cor Bosman eist het onmiddellijk verwijderen van een promotiefilmpje van de thriller Doodslag, waarin hij figureert. Dat liet zijn raadsman Frank Dronkers vrijdag weten. Distributeur Independent Films heeft het filmpje op YouTube geplaatst.

In Doodslag wordt ambulancebroeder Max (Theo Maassen) in zijn werk belemmerd door hufterig gedrag. In de trailer van de film zijn beelden van Bosman te zien die verklaart dat zijn uitlatingen dat PvdA-Statenlid Selçuk Özturk een 'uitgekotst stuk halalvlees' is, bedoeld was als 'sarcastische opmerking'. Ondertussen verschijnt in beeld de tekst 'Wanneer zeg je: tot hier en niet verder?".

Bosmans raadsman eist verwijdering van de trailer of zodanige aanpassing dat hij er niet meer in voorkomt. Hij vindt vertoning van de trailer in deze vorm onrechtmatig. Hij wordt volgens zijn raadsman daarin rechtstreeks in verband gebracht met 'verhuftering' en geassocieerd met geweld, het thema van de film.

Als aan de sommatie geen gehoor wordt gegeven, volgt een kort geding, dreigt Dronkers. Doodslag draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.

Inmiddels is de video verwijderd.

Ex-PVV’er Bosman eist stop trailer Doodslag
Ex-PVV'er Bosman eist stop trailer Doodslag (Foto: ANP)