FOK!filmtips van de dag: Volver

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Yo Ho, Yo Ho A Pirate's Life for Me

Pirates of the Caribbean Curse of the Black Pearl

Het is weer vrijdag, het weekend staat voor de deur en voor degenen die zodoende niet op stap (kunnen) gaan is er weer een mooi filmaanbod op het kleine scherm. Laten we beginnen met een film die werd gebaseerd op een achtbaan in Disneyworld. Op SBS6 is namelijk om 20.30 uur de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003 te zien. Het eerste deel uit de succesvolle reeks over de piraat Jack Sparrow (Johnny Depp). Een moderne klassieker van regisseur Gore Verbinski, die regelmatig doet denken aan de klassieke piratenfilms van Errol Flynn. Sparrow is een soort kruising van Bugs Bunny, Groucho Marx en Keith Richards van de Rolling Stones.

Live Free Or Die Hard

Op RTL5 het vierde deel uit de eveneens succesvolle reeks Die Hard films. In Live Free or Die Hard (2007) moet smeris John McFarlane (Bruce Willis) een jonge hacker Matt Farrell (Justin Long) ophalen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus maar als het huis van Farrell kort en klein wordt geschoten weet McFarlane dat er meer gaande is. Een groep hackers, onder leiding van ene Thomas Gabriel, probeert de Amerikaanse samenleving te saboteren, door computernetwerken plat te gooien en zorgen daarmee voor een enorme chaos. Helaas voor Gabriel heeft hij McClane als tegenstander. Zeldzaam voorbeeld van een filmreeks waarin zelfs het vierde deel de magie van de voorgaande films weet vast te houden. Spectaculaire actiefilm van de hand van Len Wiseman, die we ook kennen van de eerste twee Underworld films en de ijzersterke pilot van de remake van de tv-serie Hawaii Five-0 uit 2010.

Volver

Voor de FOK!filmtip moeten we echter bij de Zuiderburen van Canvas zijn. Om 22.20 uur is daar namelijk de komische dramafilm Volver van Pedro Almodovar te zien. De bloedmooie Penélope Cruz speelt de weduwe Raimunda, wiens man op een mysterieuze wijze om het leven kwam. Haar leven heeft een drastische wending genomen maar ze probeert dit te verbergen voor haar omgeving. Dit zorgt voor nogal war verwarring en misverstanden. En dan zijn er opeens ook nog de geruchten dat haar overleden moeder werd gezien door een aantal mensen. Almodovar legt in de meest mooie kleuren het leven vast van drie generaties vrouwen die overleven door te liegen en bedriegen. Penelope Cruz kan trouwens ook heel aardig zingen.

Volver 02
De drie generaties vrouwen in Volver.

Om 23.05 uur op RTL5 Ridley Scott's Hannibal over de seriemoordende kannibaal Hannibal Lecter. Clarence Starling ziet er in deze film opeens uit als Julianne Moore in plaats van de vertrouwde Jodie Foster - beetje jammer - en gaat verder waar Silence Of The Lambs ons achter liet. Hannibal Lecter
Lecter is dus ontsnapt uit gevangenschap en leeft ondergedoken in Italie. Een overijverige Italiaanse bromsnor genaamd inspecteur Pazzi komt hem echter op het spoor en gaat ver om een bom geld te kunnen verdienen. Lecter heeft echter nog een oude 'vriend' Mason Verger (briljant neergezet door een totaal onherkenbare Gary Oldman) die naar hem op zoek is om een oude rekening te vereffenen. Verger is namelijk het enige slachtoffer van Lecter die hem overleeft heeft. En dan is er ook nog eens de ratachtige politieagent Paul Krendler die Starling in de nek loopt te hijgen. 

Entre Nosotros
Entre Nosotros.

Nog meer drama op Nederland 2 waar de Nederlandse film Entre Nosotros van Paloma Aguilera Valdebenito te zien is. Een grotendeels Spaans gesproken film over een afscheidsfeestje voor een man en zijn zoon die terugkeren naar Chili. Een film met een overtuigende cast van veelal amateur-acteurs. Voor de liefhebbers van Spaanse films is er om 00.05 uur op Nederland 2 de film Azuloscurocasinegro (Donkerblauwbijnazwart) te zien. Jorge werkt als conciërge en portier in een appartementencomplex in Madrid. Hij hoopt op een goede baan en een beter leven maat twee vrouwen maken het allemaal nog een stuk lastiger. Voor de nachtbrakers hebben we tenslotte nog de verrassende horrorfilm The Ruins in de aanbieding via BBC1 om 00.30 uur. Een viertal vrienden gaan de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

The Ruins

Veel kijkplzier.