Moordenaar familie Jennifer Hudson voor de rechter

Redactie

De vermeende moordenaar van Jennifer Hudsons familie moet in april voor de rechter verschijnen. De man zou in 2008 de moeder en twee andere familieleden van de actrice om het leven hebben gebracht.

De zaak tegen William Balfour gaat op 9 april van start met de juryselectie, de eerste verhoren vinden op 23 april plaats. Balfours advocaat verklaarde donderdag dat de verdediging nog niet klaar is voor de zaak, maar dat legde de rechter naast zich neer.

Balfour wordt ervan verdacht in oktober 2008 Hudsons moeder, broer en neefje te hebben vermoord. De man is de ex-man van een zus van de actrice, Julia Hudson. Balfour zou uit jaloezie hebben gehandeld omdat Julia contact had met een andere man. Met een wapen dat hij stal van Hudsons broer Jason schoot hij de drie familieleden dood, aldus de aanklager.

Jennifer Hudson moet zich beschikbaar houden om een verklaring af te leggen. Balfours advocaat vroeg om contactgegevens van de 30-jarige actrice, maar kreeg die niet met het oog op de privacy van de Oscarwinnares en zangeres.