Brouwers kijkt uit naar duel tegen Bayern

Peterselieman

Borussia Mönchengladbach hoopt vanavond in de Bundesliga te kunnen stunten door koploper Bayern München te verslaan. In de eerste speelronde stuntte Gladbach door na een assist van Roel Brouwers en de goal van Igor De Camargo met 0-1 te winnen in München, iets wat de club voor het duel in eigen huis ook hoopt.

"Natuurlijk hoop ik dat Gladbach net zo presteert als tijdens die zege in München. Om punten van een topteam zoals Bayern af te troggelen moet iedereen bij ons op het maximale van zijn kunnen presteren. Als er twee of drie niet thuis geven gaan we het zwaar krijgen…," zei Brouwers in Express.

De Nederlander raakte zijn plaats in de basis kwijt en mocht vlak voor de winterstop plaatsnemen op de reservebank. Tegen Bayern vervangt hij de geschorste Dante en mag zich hierdoor verheugen op een confrontatie met Arjen Robben. "Een speler met extreem veel kwaliteit, Arjen heeft snelheid en sterke acties. Het is moeilijk hem af te stoppen. Je mag hem absoluut geen ruimte geven. Als Arjen met het Nederlands elftal speelt ben ik een grote fan. Maar vrijdag zal dat niet het geval zijn."