Lindegaard: "Komende tien jaar eerste doelman United"

Peterselieman

Anders Lindegaard is ervan overtuigd dat hij de komende tien jaar de eerste doelman zal zijn van Manchester United. De 27-jarige Deen verdrong onlangs bij het keurkorps van Sir Alex Ferguson talent David de Gea uit het doel.

"Op een dag is De Gea de beste keeper van de wereld, daar ben ik van overtuigd. David heeft alles in huis wat een topper nodig heeft. Hij is erg explosief en heeft geweldige reflexen. Hij is pas 21 en heeft bijzonder veel potentie. Ik twijfel er niet aan dat-ie United's beste doelman ooit wordt. Maar de komende jaren is het aan mij om dat nog even uit te stellen. Ik wil nog tien jaar doorgaan met mijn carrière en dan maak ik pas plaats voor David," liet Lindegaard optekenen in de Engelse media.

De Deen kwam in 2010 over van Aalesunds FK en mag zich in Manchester voorlopig de opvolger van Edwin van der Sar noemen. Hij geniet van het spelen op Old Trafford. "Daar ben ik erg trots op. Drie jaar geleden speelde ik nog in de Deense tweede divisie en kende niemand me. De mensen hier konden zelfs mijn naam niet fatsoenlijk uitspreken. Ik geniet met volle teugen van mijn momenten onder de lat bij United. Het is voor het eerst dat ik drie wedstrijden achter elkaar de eerste keus ben. Dat voelt fantastisch."